„Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел
от общо
128 гласа
Време: 1 ч. и 10 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2
Ниво: професионално
Порции: 2
Продукти
- 100 г захар
- 2 г соев лецитин
- 250 мл. вода
- 85 г черен шоколад
- за хайвера:
- 250 г ягоди
- 3 г калций
- 2 г алгинат
- 500 мл. вода
Начин на приготвяне
- Разтопяваме шоколада с 250 мл. от водата до кипване.
- Прибавяме лицитина и оставяме за 10-20 минути в хладилник.
- След това пасираме шоколада до получаване на пяна, която отделяме и поставяме във фризер, до замръзване.
- От захарта и малко вода правим карамел, който оформяме във форма по желание, върху хартия за печене.
- За хайвера от ягоди: Ягодите изцеждаме на сок. Прецеждаме го и прибавяме алгината. Разбъркваме до пълно разтваряне. В отделен съд към водата прибавяме калция. Накапваме сока от ягоди в калцираната вода. По този начин получаваме „хайвер”, който изплакваме в студена вода (за отмиване на калциевия разтвор).
- Преди сервиране, напълваме кошничката с "въздуха" от шоколад и поръсваме с хайвера от ягоди.
Микс от салати с авокадо, чипс от червено цвекло и перли от балсамов оцет
Накъсвaме руколата и радичиото. Нарязваме авокадото...
Мус с лайм
В съд слагаме лимоновата кора, лимоновия сок, захарта и жълтъците на водна баня, разбърквайки непрекъ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook