Ягодово-кремово руло
Продукти
Начин на приготвяне
- В купа с помощта на миксер разбиваме яйцата с ванилията на висока скорост за около 5 минути.
- Постепенно добавяме захарта и продължаваме да бием, докато захарта се разтвори.
- Смесваме заедно брашното, бакпулвера и солта и постепенно ги добавяме към яйчената смес, като продължаваме да разбъркваме.
- Изсипваме сместа върху намазана с масло хартия за печене, с която сме покрили тава. Разстиляме тестото внимателно и равномерно.
- Печем на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато кексът леко покафенее.
- Обръщаме сладкиша върху кърпа, поръсена с пудра захар.
- След това обелваме от хартията и навиваме на руло заедно с кърпата.
- Оставяме да се охлажда в хладилника.
- За пълнежа разбиваме сметаната, захарта и ванилията.
- Развиваме кейка и го намазваме със сметаната.
- Поръсваме с нарязаните на ситно ягоди.
- Отново навиваме кейка на руло, поръсваме хубаво с пудра захар и гарнираме с ягоди или други горски плодове.
Чийзкейк с малинов сос
Малиновият сос приготвяме като изсипваме в тенджера малините и захарта. Добавяме вода и разбъркваме, ...
Салата от домати с лук
Измиваме и нарязваме доматите.Почистваме, измиваме и нарязваме лука. Намачкваме го с малко сол.В голя...
1 Коментар
Последно кейк ли е или кекс.