Задушена сьомга в сметанов сос
Продукти
Начин на приготвяне
- Поставяме сьомгата в голям тиган. Добавяме половината от виното и достатъчно вода, за да се покрие рибата. Оставяме да заври на силен огън. Намаляме силата на котлона, за да покъкри ястието.
- Обръщаме сьомгата, покриваме съда и варим 5 минути. Сваляме от огъня.
- Междувременно, загряваме зехтина в тиган на средна температура. Добавяме лука и го задушаваме за около минута, като непрекъснато разбъркваме, докато стане ароматен.
- Добавяме останалото вино и варим още минута-две. Добавяме лимоновия сок и каперсите, и готвим още една минута. Отстраняваме от огъня и разбъркваме със сметаната и солта.
- Преди сервиране, гарнираме сьомгата със соса и пресния копър.
Миди в сос с бяло вино
Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъд...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook