Миди в сос с бяло вино
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук , ситно нарязана
- 2 скилидки чесън , ситно нарязани
- 1 ч.л. брашно
- 120 мл бяло вино
- 1 дафинов лист
- 2 с.л. лимонов сок , прясно изцеден
- сол , на вкус
- черен пипер , на вкус
- 24 миди
- 1 с.л. магданоз , ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
- Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
- Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
- Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
- Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
- Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
- Поръсваме с магданоз и сервираме.
Печено пиле с мащерка
Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и ч...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook