Телешка супа с картофи
Продукти
- 1 глава лук
- 2 домата
- 50 г целина
- 2 моркова
- 600 г телешко месо телешки джолан
- 1 ч.л. черен пипер
- 0,5 ч.л. сол
- 40 г масло
- 0,5 връзка магданоз
- 4 картофа картофи
Начин на приготвяне
- Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
- Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
- Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
- Нарязваме картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а доматите и магданоза - малко преди снемането от огъня.
- Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към супата. Сервираме гореща.
Омлет с царевично брашно
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправките. Отделно счупваме яйцата (предварително добре и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook