Зелено гаспачо здравословно
Продукти
- 1 глава лук
- 1 чушка зелена
- 1 краставица
- 1 кг. домати зелени
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 филии хляб стар, без кората
Начин на приготвяне
- Измиваме и обелваме доматите от люспите. Обелените домати пюрираме в кухненски робот, или блендер за няколко секунди - не трябва да се получава пюре, а да останат и парченца домати в доматената супа.
- Измиваме, обелваме и нарязваме краставицата, чушката, чесъна, лука и магданоза. Смесваме всички зеленчуци с пюрираните домати. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме и 3 супени лъжици зехтин.
- Накисваме филийките хляб във вода, отцеждаме ги добре и ги добавяме към супата. Разбъркваме.
- Супата сервираме студена. Затова, след като сложим всички съставки, слагаме супата в хладилника за около 2 часа.
Сладко от череши
Измиваме черешите и изваждаме костилките им. Изсипваме захарта във водата и варим сироп, до сгъстяван...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook