Агнешка шкембе чорба
Продукти
- 1 с.л. червен пипер
- 6 с.л. олио
- 1 връзка магданоз
- 6 зърна черен пипер
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 4 с.л. брашно
- 260 мл. прясно мляко
- 600 г агнешко шкембе
- 6 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Попарваме агнешкото шкембе с вряща вода за няколко минути, след което веднага го остъргваме с остър нож откъм вътрешната страна. След това го изчистваме и от външната страна, като зацапаните места измиваме или остъргваме с нож, заедно с ципата.
- Измиваме отново шкембето, поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода. (Водата не трябва да е посолена и винаги трябва да е покрила шкембето).
- За сваряването на шкембето са необходими от 30 до 60 минути.
- Обелваме и измиваме лука и моркова и ги добавяме към края на варенето, заедно със зърната черен пипер.След това овкусяваме със сол.
- Измиваме и връзваме с конец магданоза и го "пускаме" при зеленчуците.
- След като се свари напълно, изваждаме шкембето, нарязваме го на парчета, а бульонът прецеждаме и към него добавяме запърженият с олиото червен пипер. Отделяме 1 ч.ч. от бульона и оставяме настрани да се охлади.
- В отделен съд размиваме брашното с прясното мляко, добавяме разбитите яйца и разбъркваме внимателно. Получената смес прибавяме към отделения бульон и счукания чесън, и се слагаме на огъня да кипне, като бъркаме непрекъснато. Изливаме върху нарязаното шкембе.
- По желание, поднасяме с пресован чесън, накиснат в оцет и лют червен пипер.
Домашно краве масло
Изсипваме млякото в голяма тенджера и го поставяме в хладилник за около 15 часа.(През това време не г...
Класическа боб чорба
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ.След това го изплакваме и поставяме в тенджера. Заливаме го с ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook