Ароматни свински пържоли с гъбен сос
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. масло
- 200 мл бяло вино
- 200 г гъби от буркан, нарязани
- 200 мл вода
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. нишесте
- 1 кубче гъбен бульон , разтворен в 200 мл гореща вода
- 60 мл maggi унисос
- 2 свински пържоли
Начин на приготвяне
- Поръсваме пържлите с черен пипер, добавяме унисоса и оставме да се мариноват 1 час.
- В голям и дълбок тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни.
- Добавяме виното, намаляваме котлона и захлупваме тигана с капака. Оставяме пържолите да се задушат, докато се изпари виното.
- Добавяме водата за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. След това изваждаме пържолите, поставяме ги в касерола и захлупваме да са на топло.
- Поставяме гъбите в същия тиган, в който би трябвало да е останала около 200 мл течност. Ако се е изпарила - добавяме бульона. Захлупваме с капака и задушаваме 10 минути.
- След това размиваме нишестето с малко вода или бульон и добавяме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол.
- Връщаме пържолите в сос и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите. Пържолите сервираме горещи.
Филе от бяла риба, приготвено на оребрен тиган
Поръсваме филето с млякото, оцета, черен пипер и со...
Палачинки с крем от маскарпоне и малини
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook