Гъбена крем супа с копър
Продукти
- 520 г гъби
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 4 с.л. масло
- черен пипер на вкус
- 1 връзка копър
Начин на приготвяне
- Във вряща посолена вода пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби.
- Като заврат, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
- Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер.
- Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата.
- Оставяме да заври и отстраняваме от огъня.
- Поднасяме супата гарнирана с пресен копър.
Печени картофи със зехтин и риган
Почистваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на ку...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook