Калмари с домати и червена чушка
Продукти
- 1 кг калмари , почистени
- 125 мл зехтин
- 1 скилидка чесън , нарязана на ситно
- 2 червени чушки , нарязани на ситно
- 500 г домати , нарязани на ситно
- 250 мл рибен бульон
- 6 с.л. бяло вино сухо
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. магданоз , нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- Нарязваме калмарите по дължина и след това на шайби по 2.5 см.
- Загряваме в дълбок тиган с капак зехтина и слагаме лука, чесъна и чушката, и леко ги запържваме.
- Добавяме доматите и оставяме да поври, докато се сгъсти леко.
- Добавяме бульона и виното, и оставяме на слаб огън. Добавяме калмарите, сол и черен пипер и задушаваме около 60 минути на слаб огън, докато калмарите омекнат и сместа се сгъсти. Ако се налага отваряме капака, за да изври течността.
- Преди сервиране поръсваме с магданоза.
Пълнени яйца със сардини
Обелваме яйцата и ги разделяме на две, изваждаме жълтъка.Пасираме жълтъка, сардините, майонезата, чер...
Свинско филе с грах
Загряваме зехтина в дълбок съд с капак. Прибавяме лука и го задушаваме. Добавяме месото и го запържва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook