Свинско филе с грах
Продукти
- 100 г кисело мляко
- магданоз , ситно нарязан
- черен пипер на вкус
- 2 яйца
- сол на вкус
- 150 мл бяло вино , сухо
- 350 г грах
- 800 г свински бут , нарязан на големи парчета
- 1 глава лук , нарязана на шайби
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в дълбок съд с капак. Прибавяме лука и го задушаваме.
- Добавяме месото и го запържваме до златисто.
- Добавяме виното и оставяме да поври на слаб огън.
- Сваляме съда от котлона, добавяме грахa, сол и пипер, и слагаме капака.
- Поставяме в загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути.
- Разбъркваме яйцата и киселото мляко, заедно с нарязания магданоз и когато ястието е готово, го заливаме със сместа. Връщаме във фурната за няколко минути.
- По желание, преди сервиране може да поръсим с малко настърган пармезан.
Печен агнешки джолан с ароматни подправки
Загряваме фурната до 160 градуса. В дълбок съд соти...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook