Канелони с рикота и спанак
Продукти
- салвия на вкус
- 15 г масло
- 3 с.л. зехтин
- 1 литър сос "бешамел"
- индийско орехче на вкус
- 250 г канелони
- 80 г пармезан
- 300 г рикота
- 250 г спанак
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.
- Сваряваме спанака и го нарязваме на ситно. След това го изпържваме в зехтин, заедно с малко салвия - за около 2 минути. Посоляваме на вкус и охлаждаме.
- В купата прибавяме сиренето, останалият пармезан, спанака и малко индийско орехче.Разбъркваме добре.
- С така приготвения пълнеж напълваме канелоните.
- Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел.
- По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят.
Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди
Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня ...
Смути от праскови и банан
Почистваме и нарязваме прасковите, и ги поставяме в блендер. Обелваме и нарязваме банана, и го добавя...
2 Коментара
Бешамела трябва да бъде с гъстотата на боза
С каква гъстота трябва да бъде бешамела?