Киш от спанак и сирене "Скаморца"
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 160 мл мляко
- 450 гр спанак
- 1 стрък пресен лук
- индийско орехче
- сол
- 3 яйца
- 130 гр масло
- 250 гр брашно
- 150 гр сирене "скаморца"
- 3 с.л. галета
Начин на приготвяне
1. Смесваме пресятото брашно и маслото и месим докато се получат трохи. Добавяме 1 яйце и малко студена вода и месим докато получим меко тесто. Увиваме го в прозрачно фолио и оставяме за 30 мин. в хладилника.
2. Измиваме и нарязваме спанака на ситно. Нарязваме лука, задушаваме спанака с малко зехтин и лук. Добавяме сол и черен пипер и индийско орехче. Оставяме да се охлади. Отделно разбиваме 2 яйца и млякото, добавяме нарязано на кубчета сирене и спанака.
3. Разточваме тестото на тънък лист с диаметър поне 28 см. Слагаме го в намазнена и набрашнена форма за киш с диаметър 26 см. Притискаме тестото по стените на формата. Набождаме с вилица дъното и поръсваме с галета.
4. Изсипваме сместта върху тестото и печем на около 200 градуса около 40 мин. Може по желание да поръсим с пармезан в последните 5 минути на печенето.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook