Крем супа от тиква с нар
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. зехтин
- 1 нар почистен
- 3 листа салвия
- 0,5 ч.л. джинджифил пресен, настърган
- 1 глава лук
- 200 мл. прясно мляко
- 50 мл. сметана
- 400 мл. вода
- 1 кг. тиква обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук.
- След това пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, като непосредствено преди сервирането поръсваме нара.
- По желание, добавяме няколко листа рукола и малко крутони или сухарчета.
Пилешки бутчета с билки
Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката...
2 Коментара
|Много добра супичка, много я хареса внучето
W W W. E k i p i 365. C OM - РЕАЛ - БАРСА - МИЛАН - ЮВЕ - МЮ - МС - АРСЕНАЛ - ПСЖ и мн други