Лазаня с тиквички
Продукти
- 700 г тиквички
- 1 глава лук
- 1 с.л. зехтин
- 250 г кори за лазаня
- 2 скилидки чесън
- 250 г сирене
- 100 г кашкавал
- 2 моркова
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
- Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана.
- След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус).
- Загряваме доматения сос.
- В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати.
- Печем около 20 минути, на 180 градуса.
Шоколадов кекс с вино
Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме с масло формата или тавичката, в която ще печем кекса, и ...
Реване с брашно
Пресяваме брашното с бакпулвера. Разбиваме яйцата и захарта, докато се разтопи и прибавяме постепенно...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook