Пържени пилешки хапки
Продукти
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 300 г брашно
- 550 г пилешки гърди
- олио за пържене
- чесън на прах
- 1 целофанов плик
Начин на приготвяне
- Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на ивици.
- Посоляват се и поръсват с чесън на прах.
- В плик се сипва брашното, солта и черният пипер.
- Добавя се пилешкото месо и пликът се затваря или завързва.
- Пликът се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес.
- В дълбок тиган се сипва олио с височина 2-3 пръста.
- Изпържват се на порции пилешките хапки от двете страни до златист цвят.
- Готовите пържени пилешки хапки се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят.
Агнешко печено с розмарин
Месото се измива, подсушава се с кухненска хартия и се подправя със сол и пипер. Връзва се с канап, к...
Печено пиле на фурна с ароматни подправки
Кипнете вода и сложете в нея за 5 минути един цял г...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook