Печено пиле на фурна с ароматни подправки
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 5 скилидки чесън
- 1 лимон
- 1 ч.л. мащерка
- 1 пиле , около 1-1,5 кг
Начин на приготвяне
- Кипнете вода и сложете в нея за 5 минути един цял голям лимон.
- Счукайте в хаванче 2 скилидки чесън и добавете към тях зехтина, мащерката, солта, черния и червен пипер.
- Разбъркайте сместа с подправките и с нея намажете пилето отвън.
- Посолете пилето отвътре със сол и черен пипер и добавете горещия лимон, но преди това го продупчете няколко пъти с нож. Добавете във вътрешността на птицата и 3-4 скилидки чесън.
- Изберете подходяща тавичка, малко по-дълбока, и в нея сложете хартия за печене.
- Пуснете фурната само на горен грил с вентилатор или, ако нямате вентилатор, само на горен грил.
- Печете пилето за 1 час в предварително загрята на 200-210 градуса фурна. Печете 45 минути с обърнати надолу гърди а в последните 15 минути го обърнете. Това се прави за да не станат сухи гърдите, които се нуждаят от по-малко време, за да се сготвят.
Пържени пилешки хапки
Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на ивици. Посоляват се и поръсват с чесън на прах. ...
Пържена сьомга с каперси
Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в наго...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook