Пилешки гърди със свежа салата
Продукти
- 1 краставица
- 2 домата
- 4 ч.ч. спанак
- 1 к.л. сол
- 1 щипка черен пипер
- 0,5 ч.л. риган
- 3 скилидки чесън
- 10 г захар
- 20 мл лимонов сок
- 50 мл зехтин
- 50 мл винен оцет
- 4 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
- Месото се слага в тиган с незалепващо покритие да се запечата за малко.
- Приготвя се дресинга: разбърква се оцетът, зехтинът, лимоновият сок, захарта, чесънът, риганът, солта и пипера. 1/3 от получената смес се слага се върху месото.
- Пилешкото се запича в тиган на котлон, загрят на 200 ºС за около 10 минути. Обръща се по веднъж, за да се запече и от двете страни.
- През това време в купа се смесват спанакът, краставицата, доматите, нарязани на парчета, и останалият дресинг. Разбърква се добре.
- Пилешкото се сервира със салатата.
Спаначени енчилади
Фурната се загрява до 190 ºС. В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути. Маха се от огъ...
Пиле по френски
Маринатата се приготвя, като се смесят горчицата, соевият сос, чесънът на прах, зехтинът и сухата мащ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook