Пилешки рулца с аспержи
Продукти
- черен пипер на вкус
- 2 ч.л. зехтин
- 1 ч.ч. спанак , накъсан
- 1,3 ч.ч. сирене "рикота"
- 8 аспержи , пресни
- 600 г пилешки гърди
100 г съдържат:
- 125 калории
- 3 г мазнини
- 20 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязяваме пилешките гърди по дължина, така че да получим 8 филийки. Леко ги начукваме, за да изравним.
- Потапяме аспержите във вряла вода за около минута, докато станат крехки. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
- Смесваме сиренето Рикота, спанака и черния пипер. Нанасяме сместа върху всяко филе.
- Поставяме по една аспержа по средата и навиваме на руло. Запечатваме всяко руло с клечки за зъби.
- Загряваме мазнината в тиган с незалепващо покритие и запържваме пилешките филенца на среден огън, докато придобият кафяв цвят, след което отстраняваме клечките.
- Сервираме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook