Свинско месо с ориз и зеленчуци
Продукти
- сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 4 ч.ч. бульон
- 1 глава лук
- 2 червени чушки
- 40 г гъби пресни или от буркан
- 650 г свинско месо
- 1 ч.ч. ориз
- 1 морков
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на хапки и го заливаме с вода. Поставяме го на котлона и след като заври, отстраняваме пяната. Варим до готовност.
- След това отстраняваме месото с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене запазваме.
- Измиваме и настъргваме или нарязваме моркова, измиваме и нарязваме чушките, лука и гъбите. Посатвяме зеленчуците в дълбок тиган и ги задушаваме в мазнина, докато омекнат.
- След това добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. После добавяме бульон от варенето на месото и прибавяме подправките.
- Осатвяме ястието на котлона, докато оризът напълно поеме течността.
- След като е готово, добавяме свинското месо и разбъркваме.
- По желание преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.
1 Коментар
Много вкусно се получава, въпреки че не съм слагала гъби, а от морковите и чушките слагам по- малко (просто така предпочитаме):)