Свинско с грах
Продукти
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. магданоз
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. доматено пюре
- 3 с.л. олио
- 40 г масло
- 200 г салам
- 600 г грах от консерва
- 250 г свинско месо
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. брашно
100 г съдържат:
- 210 калории
- 15 г мазнини
- 18 г протеини
- 9 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на кубчета и го пържим в част от маслото и олиото. Посоляваме го, поръсваме го с черния пипер и го заливаме с малко вода. Задушаваме го докато омекне.
- В останалото масло изпържваме граха, счукания чесън и ситно нарязания магданоз. Поръсваме с малко брашно и посоляваме на вкус. Заливаме с малко вода и задушаваме.
- Към края на задушаването прибавяме доматеното пюре, запържено в олио, омекналото свинско месо, нарязания на колелца салам, посоляваме, поръсваме с малко черен пипер и задушаваме още малко.
- Сервираме ястието горещо с няколко филийки препечен хляб.
Крем супа от коприва
Измиваме копривата. Нарязваме на ситно лука и моркова. Слагаме ги в тенджера, с около литър вода, и о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook