Свинско варено със зеленчуци
Продукти
- 5 зърна черен пипер
- 2 зърна бахар
- 3 клонки девесил
- 2 картофа
- 1 ч.л. сол
- 1 чушка
- 2 глави лук
- 1 глава целина
- 2 моркова
- 300 г свинско месо
- 2 скилидки чесън
100 г съдържат:
- 250 калории
- 18 г мазнини
- 13 г протеини
- 20 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на парчета и го слагаме да се свари в 600 мл. посолена вода.
- Щом кипне водата, изваждаме месото и прецеждаме бульона - по повърхността му се образува пяна, която задължително отстраняваме.
- Връщаме бульона в тенджерата и добавяме едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелените и нарязани картофи.
- Оставяме свинското варено да къкри на котлона, като при нужда доливаме още малко топла вода.
- Щом поври 10 минути, добавяме сол, скилидките чесън, по желание и зърна бахар и черния пипер.
- Оставяме да ври още около 1 час.
- Накрая прибавяме ситно нарязания девесил и оставяме да къкри под капак на изключен котлон.
- Сервираме горещо със стръкче целина.
Свинско с грах
Нарязваме свинското месо на кубчета и го пържим в част от маслото и олиото. Посоляваме го, поръсваме ...
Рибена супа с мляко
Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно.Прибавяме нарязания на дребно лук.Варим на тих огън 5-7 ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook