Задушено говеждо месо с червено вино
Продукти
- 1 кг пържоли от говеждо , нарязана на малки парчета
- 180 г бекон , нарязан
- 2 с.л. олио
- 2 глави лук , нарязани
- 2 моркова
- 3 картофа
- 1 с.л. брашно
- 300 мл червено вино
- 300 мл телешки бульон
- 2 с.л. соев сос
- 100 г гъби
- 1 ч.л. риган
- 4 с.л. магданоз , нарязан
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 160 градуса.
- Изпичаме бекона и в същия тиган запържваме пържолата, като добавяме олио или масло, ако преценим, че е необходимо.
- След което на слаб огън запържваме лук до златисто. Добавяме морковите и картофите, готвим за около 2 минути.
- Разбъркваме брашното с малко количество от виното, след което се добавят в тигана с останалото вино и соевия сос.
- Разбъркваме до кипване и докато не се сгъсти.
- Добавяме гъбите и билките, покриваме всичко плътно и оставяме да се готви във фурната за два часа или докато месото омекне.
- След като е готово поръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме.
Зелена салата с рукола, нахут и авокадо
Почистваме и накъсваме зелената салата. Почистваме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook