Заек по ловджийски
Продукти
- 0,5 ч.ч. олио
- 1,5 с.л. брашно
- 0,5 лимон
- 2 глави лук
- 3 моркова
- 800 гр. заешко месо
- 100 гр. сланина от свинско месо
- 2 домата
- 4 гъби
- 2 ч.ч. вино
- 100 мл. оцет
- 0,5 глава целина
- 2 бр. дафинов лист
- сол
- черен пипер
100 г съдържат:
- 100 калории
- 5 г мазнини
- 7 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме зека от вътрешностите му, измиваме го със студена вода и го накисваме за 3 до 5 часа в студена вода.
- Приготвяме марината от оцета, водата, черения пипер и 1 дафинов лист.
- След това заливаме зека с марината, и го оставяме да престои в нея до 12 часа (ако е млад) или до 24 часа (ако е стар). Ако заешкото е много младо, не го мариноваме.
- След като извадим заека от маринатата, го измиваме обилно със студена вода и го нарязваме на парчета, които изпържваме в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина, след заешкото, задушаваме (като се прибавят последователно) ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, нарязаните домати и брашното. Заливаме ги с виното и малко топла вода. Прибавяме нарязаните на ивички гъби, почистеният арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчетата от лимона, черен пипер и сол на вкус. Отгоре нареждаме изпърженото месо.
- Капака на съда намазваме с тесто и задушаваме ястието във фурна, за около час и половина.
- Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Сладък салам
Натрошаваме бисквитите на едри парчета. Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Заливаме ги с...
Карирани бисквити
В дълбока купа разбиваме маслото и пудрата захар, докато крема стане пухкав. Добавяме белтъка, солта,...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook