Запечени зелеви сарми с кълцано месо
Продукти
- джоджен
- черен пипер
- 70 мл. олио
- 1 праз лук
- 1 морков
- 1 ч.ч. ориз
- 500 гр кълцано свинско месо
- зехтин
- 400 г кисела зелка листа
- сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно праз лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко зехтин. Добавяме месото и запържваме за около 5-6 мин.
- Добавяме ориза и пържим докато стане стъклен, доливаме малко гореща вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
- Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
- Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките. По желание можем да напълним и няколко сухи червени чушки, които предварително сме накиснали в гореща вода, за да набъбнат.
- Нареждаме ги в тавичка, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
- Заливаме с 2 чаени чаши вода и покриваме с алуминиево фолио.
- Оставяме ги да врат на умерена фурна до готовност. Махаме фолиото в последните 10 мин. от печенето, за да се зачервят.
- Сервираме топли. По желание приготвяме сос "Бешамел" и ги заливаме. Може да гарнираме с пресен магданоз.
Баклава с шам фастък
Отделяме половоната от маслото и го разтопяваме на слаб огън. Намазняваме тавичка и поставяме в нея 3...
Малиново сорбе
1. Сваряваме захарта заедно с водата на сироп. Оставя се леко да се охлади. 2. Смиламе малините, наст...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook