Зеле с кренвирши
Продукти
- червен пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 10 г дафинов лист
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 зелка
- 400 г кренвирши
- 2 домата обелени
100 г съдържат:
- 325 калории
- 28 г мазнини
- 13 г протеини
- 7 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
- Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода.
- Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат и нарязаните кренвирши.
- Оставяме за още 20-30 минути.
Съвет:
По желание, може да го сложим зелето с кренвирши в тава и да го запечем около 20 минути. В този случай, след като добавим доматите и кренвиршите, ги варим 10 минути и останалите 20 минути ги печем.
Картофена запеканка
Запържваме каймата в сгорещеното олио.Почистваме, нарязваме и прибвяме патладжана към каймата за окол...
Пълнени чушки с булгур
Измиваме, почистваме и посоляваме чушките.Почистваме и нарязваме на ситно лука и целината. Измиваме и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook