Close search

Пълнени чушки с булгур здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

4.0
от общо 128 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пълнени чушки с булгур photo-credit Пълнени чушки с булгур

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистваме и посоляваме чушките.
  2. Почистваме и нарязваме на ситно лука и целината. Измиваме и настъргваме морковите на ренде.
  3. Загряваме малко зехтин и задушаваме зеленчуците, без целината. 
  4. Измиваме и настъргваме домата. Рендосваме го и го прибавяме към останалите зеленчуци. 
  5. Добавяме каймата, булгура и 10-12 с.л. вода. След като сместа заври, посоляваме на вкус и оставяме на тих огън, докато булгурът поеме цялата течност.
  6. Към леко охладената смес добавяме ситно нарязаните листа от целина и подправките.
  7. С така приготвената смес пълним чушките и ги  нареждаме се в подходяща тава, като добавяме малко вода с малко сол и щипка захар - течността трябва да е на половината на чушките.
  8. Първоначално печем в силна фурна (200-220 градуса) около 15-20 минути, след като заврат – на умерена температура (180 градуса), около 30 минути.
  9. По желание, при поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър или магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност