Close search

Агнешка шкембе чорба

4.0
от общо 130 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Агнешка шкембе чорба photo-credit Агнешка шкембе чорба

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Попарваме агнешкото шкембе с вряща вода за няколко минути, след което веднага го остъргваме с остър нож откъм вътрешната страна. След това го изчистваме и от външната страна, като зацапаните места измиваме или остъргваме с нож, заедно с ципата. 
  2. Измиваме отново шкембето, поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода. (Водата не трябва да е посолена и винаги трябва да е покрила шкембето). 
  3. За сваряването на шкембето са необходими от 30 до 60 минути. 
  4. Обелваме и измиваме лука и моркова и ги добавяме към края на варенето, заедно със зърната черен пипер.След това овкусяваме със сол. 
  5. Измиваме и връзваме с конец магданоза и го "пускаме" при зеленчуците.
  6. След като се свари напълно, изваждаме шкембето, нарязваме го на парчета, а бульонът прецеждаме и към него добавяме запърженият с олиото червен пипер. Отделяме 1 ч.ч. от бульона и оставяме настрани да се охлади.
  7. В отделен съд размиваме брашното с прясното мляко, добавяме разбитите яйца и разбъркваме внимателно. Получената смес прибавяме към отделения бульон и счукания чесън, и се слагаме на огъня да кипне, като бъркаме непрекъснато. Изливаме върху нарязаното шкембе. 
  8. По желание, поднасяме с пресован чесън, накиснат в оцет и лют червен пипер.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност