Банска капама
Продукти
- 250 г чекане (киснало цвекло)
- 100 г червено вино
- 1 кисела зелка
- 400 г ориз
- 450 г банска кървавица
- 400 г пилешко месо
- 150 г сланина
- 500 г телешко месо
- 500 г свинско месо
- дафинов лист
- черен пипер
- кимион
Начин на приготвяне
- Нарязваме и накисваме зелето в малко вода да се обезсоли леко. Изтискваме го внимателно.
- Запържваме ориза с малко червен пипер и кимион.
- В голям глинен гювеч започваме да редим: зеле - телешко месо - ориз - отново зеле - кървавица - ориз - зеле - пиле и така докато подредим всички продукти. В отделните слоеве слагаме дафинов лист (4-5 листа са достатъчни).
- Добавяме кисналото цвекло.
- Под капака на гювеча слагаме плътен слой фолио за печене, за да не "издиша". Поставяме го във фурната за около 30-35 минути на 250 градуса (докато заври) и после още около 3 часа печем на 150 градуса.
Съвет:
Ако не харесваме вкуса на кисналото цвекло, може да не го употребяваме.
Зеленчукови тиганици
Обелваме и настъргваме на едро ренде картофите, морковите и тиквичката. Поставяме ги в голяма купа.По...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook