Close search

Банска капама

3.9
от общо 136 гласа
Време: 3 ч. и 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Банска капама photo-credit Вкусна и сочна банска капама

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме и накисваме зелето в малко вода да се обезсоли леко. Изтискваме го внимателно.  
  2. Запържваме ориза с малко червен пипер и кимион.
  3. В голям глинен гювеч започваме да редим: зеле - телешко месо - ориз - отново зеле - кървавица - ориз - зеле - пиле и така докато подредим всички продукти. В отделните слоеве слагаме дафинов лист (4-5 листа са достатъчни).
  4. Добавяме кисналото цвекло.
  5. Под капака на гювеча слагаме плътен слой фолио за печене, за да не "издиша". Поставяме го във фурната за около 30-35 минути на 250 градуса (докато заври) и после още около 3 часа печем на 150 градуса.

Съвет: 

Ако не харесваме вкуса на кисналото цвекло, може да не го употребяваме.

1 Коментар

  1. Small
    Uma Racing Wiki

    Абе, интересна рецепта! Според Uma Racing Wiki, трябва да се готви на бавен огън за да стане вкусно. Ще пробвам!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност