Капама
от общо
129 гласа
Време: 4 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 4
Ниво: професионално
Порции: 4
Продукти
- черен пипер
- червен пипер
- 1 кисела зелка
- 300 г наденица сурова
- 200 г свински гърди
- 600 г свинска плешка
- 4 листа дафинов лист
- 1 кг пилешко месо (бутчета, филе)
- за сармичките:
- 100 г ориз
- 2 моркова
- 100 г гъби
- 2 глави лук
- 200 г кайма
- червен пипер
- черен пипер
- чубрица
- олио
100 г съдържат:
- 380 калории
- 17 г мазнини
- 10 г протеини
- 22 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Задушаваме лука, гъбите, подправките и каймата. Добавяме ориза и малко вода, за да може ориза леко да поеме водата. Приготвяме сармичките със сместа.
- В голям глинен гювеч подреждаме продуктите, като на дъното слагаме ситно нарязано кисело зеле. Върху него редим свинското месо, суровата наденица, пилешкото, бекона и овкусяваме с подправките.
- Добавяме сармичките и още ситно нарязано кисело зеле. Покриваме с листа кисело зеле и доливаме 1-2 кафени чашки вода. Захлупваме гювеча с капак и го слагаме в студена фурна.
- Печем около 3-4 часа на слаб огън, около 180 градуса.
Съвет:
Ако глиненият съд ни позволява, редим месото и зелето на пластове. По желание, можем да добавим и цели сушени червени чушки, изчистени от семките. Не добавяме сол на ястието, заради киселото зеле.
Коледни сладки
Смесваме брашното, захарта, яйцата, размекнатото масло и бакпулвера и ванилията. Омесваме го добре на...
Паеля
Почистваме морските продукти и ги сваряваме, като внимаваме да не прекалим с варенето на мидите, за д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook