Крем супа от тиква здравословно
Продукти
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 200 мл прясно мляко
- 50 мл сметана
- 400 мл вода
- 1 кг. тиква обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 0,5 ч.л. джинджифил пресен, настърган
- 3 листа салвия
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- След това пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, с малко крутони или сухарчета. (По желание и с малко течна готварска сметана).
Крем супа с броколи
Сваряваме ситно нарязания лук и картофите, нарязани на кубчета, в 500 мл. посолена вода или зеленчуко...
Крем супа от коприва
Измиваме копривата. Нарязваме на ситно лука и моркова. Слагаме ги в тенджера, с около литър вода, и о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook