Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски
Продукти
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо, добавяме водата, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме да престой няколко минути (около 10).
- През това време приготвяме панировката като смесваме брашното с бакпулвера и добавяме вода, толкова, че да стане гъста еднородна смес.
- Изцеждаме пилето и го прибавяме към панировката. Разбъркваме много добре.
- Пържим в дълбок тиган, от двете страни на месото.
- Изваждаме го върху кухненска хартия да се изцеди от мазнината.
- За соса: смесваме нишестето и водата. Разбъркваме добре и добавяме останалите продукти.
- Поставяме на котлона като разбъркваме докато не заври. След като се сгъсти, е готов.
- Заливаме месото със соса, разбъркваме добре и по желание, поръсваме с малко сусам.
Печени картофи с розмарин
Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме.Измиваме и нарязваме на ситно розмарина.В ...
Хамбургер с пармезан и чери домати
Разрязваме питката на две и я запичаме леко във фур...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook