Равиоли Болонезе ала Джейми Оливър
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- За рагуто:
- 100 гр пармезан
- 2 консерви белени домати
- 250 мл червено вино
- сол
- черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- 2 глави лук
- 400 гр свинска кайма
- 400 гр телешка кайма
- За соса:
- 1 консерва белени домати
- черен пипер
- сол
- 1 скилидка чесън
- пресен босилек
- 2 с.л. зехтин
- За тестото:
- 6 жълтъка
- 2 с.л. зехтин
- 400 гр брашно 00
- 70 гр грис
Начин на приготвяне
1. Разбиваме само жълтъците и брашното, добавяме зехтина и омесваме твърдо тесто. Слагаме го за 1 час в хладилника.
2. Запържваме каймата, добавяме морковите на кубчета, целината, деглазираме с виното, добавяме сол и черен пипер. Добавяме и доматите, намачкваме ги и оставяме да къкри един час на слаб огън. Оставяме да изстине и преседи около 3 часа, за да стегне.
3. Запържваме 2 с.л. зехтин чили, чесън босилек, домати от една консерва, сол и пипер, прецеждаме соса през цедка, за да получим идеално гладък сос.
4. Разточваме тестото на тънка дълга лента, по възможност използваме машина за паста. Слагаме топчета от рагуто през 5 см. Затискаме по дължина с шепа и изкарваме въздуха около всяко топче. Режем равиолите в квадратна форма и ги варим 3 мин. във вода със сол.
5. Сервираме равиолите и ги заливаме със соса и гарнираме с пресен босилек и пармезан.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook