Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико
Продукти
- 5 г сол
- 5 г черен пипер
- 1 ябълка
- 100 г захар
- 200 г телешко бон филе
- За соса:
- 1 стрък мащерка , прясна
- 30 г мед
- 100 мл балсамов оцет , тъмен
- 20 мл уиски
Начин на приготвяне
- Запечатваме телешкото бон филе на нагорещен грил тиган по минута от всяка страна.
- След това печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Готовото филе оставяме да почине 5-10 минути.
- Нарязваме ябълката на шайби дебели 3-4 милиметра, поръсваме я със захар и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути.
- За соса: кипваме балсамовия оцет с уискито, прибавяме меда и мащерката, и оставяме да се редуцира (сгъсти).
- Вече готовото телешко филе разрязваме на резени като между всеки резен поставяме карамелизирана ябълка.
- Накрая поливаме със соса от балсамико.
- Гарнираме с картофено пюре или пресни зеленчуци.
Багета с пуешка шунка
Разрязваме багетата по дължина и я препичаме съвсем леко.Намазваме с масло и слагаме пуешката шунка.Г...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook